Det Abstrakte og det Figurative

Guder, Helgener, mennesker og dyr, befolker Ingrid Duch´s lærreder and tegninger.

Figurene gror frem af et voksende lag af farver, og et efterfølgende mønster skrabet ind i den malede overflade.

Beskueren kan fokusere på de abstrakte kvaliteter eller figurene der kommer frem fra lærredet, og sammenstille hele billedet.

 

Alt har sin egen kraft og sin egen historie at fortælle. Et magisk felt er skabt mellem mennesket og dyret eller mellem to væsener. Duch beskærer sine motiver så det mest kraftfulde i fortællingen står mellem lærredet kanter.

 

I den sidste tid har Ingrid Duch arbejdet med enkelte dyreportrætter- en hest, et næsehorn, en zebra. I disse malerier et forholdet mellem kunstneren og dyret på lærredet, er forvandlet til et energifelt  mellem dyret og beskueren, som så bliver en del a historien.

 

Mulighederne i teknikken og materialet, æg tempera og trækullet på det rå lærred er hvor Ingrid Duch går ind i billedets univers med stor kunnen. Hun former, skraber, ændre farvestyrker med små pletter eller blotlægger tidligere kulører, ved at skrabe i overfladen. For enhver farve and hver trækuls streg lagt på farvefladen, svares der med svares der med nye muligheder.

 

Ingrid Duch efterlader en del af lærredet uden maling, kun med dryp og farve linier fra alle de nuancer hun har benyttet. Denne part af billedet er essentielt for kompositionen, det er en kode der fortæller om billedets udvikling – som kanten på et gobelin.

Floyd Kenneth Stein, Atelier ISLY, København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *